Megcsípte egy darázs és elájult, hatéves kisfia lélekjelenlete mentette meg az életét

Megosztás

Nagyjából negyed órán múlhatott a borsodi apuka élete, a kisfiú remekül helytállt a mentésirányító tanácsai alapján.

A Boon.hu portál egyik olvasója számolt be a napokban történt esetről, amelyben a hatéves Noel a lélekjelenlétének köszönhetően mentette meg nagy valószínűség szerint az édesapja életét. Történt ugyanis, hogy az apuka a kertben dolgozott és a nagy melegben egy vizes törülközővel megtörölte az arcát. Csakhogy nem vette észre, hogy egy lódarázs a törülközőben hűsölt, amely arcon csípte a férfit, aki emiatt rövidesen elájult és a fejét is beütötte.

A kisfiú megrémült, beszaladt a telefonért majd felhívta az anyukáját, aki azonnal értesítette a mentőket, és így konferenciabeszélgetésen keresztül igyekeztek erőt adni a gyereknek és szakszerű tanácsokkal ellátni.

Például a mentők útmutatása alapján egy kéznél levő jégkrémet tett az apuka mellkasára, ezzel ellenőrizve a légzés intenzitását, a bejutást elősegítendő megkötötte a kutyát és az utca végén várta a segítséget.

A mentősök időben meg is érkeztek, és két életmentő injekció és kezelés során magához tért a férfi A mentők elismeréssel nyilatkoztak Noel tevékenységéről, szerintük körülbelül 15 percen múlott édesapjának az élete – írja a lap.

Forrás: boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek